Kehon ja mielen hyvinvointiin

Tietoa Shiatsusta

Shiatsu on tuhansien vuosien kokemusperäiseen viisauteen perustuva japanilainen hierontamenetelmä, joka perustuu kiinalaisen akupainannan perinteeseen.

Shiatsu on kokonaisvaltainen vartalohieronta, jossa painellaan kehon energiakanavilla eli meridiaaneilla sijaitsevia akupunktiopisteitä eli tsuboja. Hoidossa meridiaanit käydään läpi peukaloilla, polvilla, kyynärpäillä, rystysillä tai jalkaterillä painellen. Kehoa hoidetaan myös erilaisin heilutuksin, venytyksin ja hieroen. Hoidon tarkoituksena on rentouttaa kehoa, mieltä ja sielua sekä aktivoida samalla sisäisen voiman kiertoa kanavissa.

Shiatsun avulla hoidetaan muun muassa stressiä, masennusta, unettomuutta, päänsärkyä, migreeniä, ruoansulatus- ja kuukautisvaivoja sekä muita kiputiloja kuten selän, iskiaksen ja niska-hartiaseudun kipuja. Sen on myös todettu parantavan verenkiertoa ja kehon nesteiden aineenvaihduntaa.

60 min Shiatsu-hieronta 65 €
90 min Shiatsu-hieronta 87 €Tärkeää tietoa ennen hoitoa

Kerrothan ennen hoidon aloittamista hoitajalle kaikki merkittävät terveyteesi liittyvät seikat, leikkaukset ja saamasi hoidot sekä mahdollisen raskautesi. Jos tulet hoitoon saamaan apua johonkin tiettyyn vaivaan, kannattaa siitä mainita jo ajanvarauksen yhteydessä.

Hoitoja ei voi tehdä alkoholista tai huumeista päihtyneelle, voimakasta psyykelääkettä käyttävälle, kuumeiselle, akuutisti sairastuneelle henkilölle eikä syöpäsairaalle.

Hoito tehdään rentojen ja hengittävien vaatteiden päältä, esimerkiksi puuvillaiset verryttelyhousut ja pitkähihainen paita ovat sopivia. Asiakas makaa hoidon ajan luonnonkuituisella futon-patjalla.

Ennen hoitoa olisi hyvä olla syömättä vähintään tunnin ajan, juoda voit normaalisti. Varaa itsellesi aikaa rauhalliseen hoitoon ja yritä olla kiirehtimättä ennen hoitoon tuloa ja sen jälkeen. Hoidon jälkeen on hyvä juoda runsaasti vettä, jotta liikkeelle lähteneet kuona-aineet poistuvat kehostasi.Raskaana olevan hoito

Äidin ja vauvan hyvinvointiin. Jokainen tuleva äiti tarvitsee itselleen hemmottelua ja rentoutusta. Keho muuttuu ja saattaa tulla erilaisia kiputiloja. Hoidon aikana lihasten kireydet laukeavat ja mieli rauhoittuu.

60 min Raskaana olevan hoito 65 €Intialainen päähieronta

Intialaista päähierontaa on tehty Intiassa jo yli 1000 vuotta. Se on osa Ayervedaa, kokonaisvaltaista terveen elämän järjestelmää. Sen toi länsimaihin hierontaterapeutti Narendra Mehta 1970-luvulla. Hän lisäsi varsinaiseen päähierontaan niska-hartiaseudun sekä käsivarsien hieronnan.

Intialainen päähieronta lisää neste- ja verenkiertoa pään, niskan ja hartioiden alueella. Hieronta rentouttaa näiden alueiden lihaksia ja hermostoa sekä vaikuttaa koko kehoon, kun mm. endorfiinien tuotanto aivoissa lisääntyy.

Intialaista päähierontaa ei voi antaa, jos sinulla on epilepsia, syöpä tai muu kasvain, tuore vamma, akuutti sairaus tai tarttuva ihoinfektio, migreenikohtaus tai olet päihteiden vaikutuksen alaisena.

30 min Intialainen päähieronta 40 €

Löydät Rauhan myös Facebookista